dilluns, 20 d’agost del 2012

2n Maridatge de sensacions a la fresca!

La darrera activitat que organitza aquest estiu el Celler Can Sais abans de començar amb la verema serà aquest dijous a les 19h i es tracta d’un maridatge especial amb olors, sensacions, vins, tapes i molt més!!! 
En un entorn d’allò més acollidor una activitat per a tota la família, grans i petits.

Les places són limitades, reserves fins dimecres al matí a info@cellercansais.com / 647443873 (Marta).
L’activitat es podrà fer també en en anglès i francès.

dimarts, 14 d’agost del 2012

Salmó a la papillota

Recepta per a 4 persones
Ingredients

-  4 supremes de salmó de 150 g cadascuna
-  200 g pastanaga
-  150 g bolets
-  oli d’oliva verge extra
-  sal i pebre
-  Branques de farigola fresca

Preparació
Netegeu i talleu la pastanaga a bastonets prims.
Saltegeu en una paella els bolets fins que perdin el seu suc, afegiu-hi la pastanaga i
saltegeu-ho uns 2-3 minuts.
Prepareu el paper d’alumini o paper sulfuritzat per fer la papillota. Poseu damunt del
paper el salmó i el saltejat de bolets i pastanaga.
Amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra i salpebreu-ho.
Segelleu-ho molt bé, sense que hi quedi cap porositat. Poseu-ho al forn prèviament
escalfat a 200 ºC i deixeu-ho coure 8 min.
Obriu la papillota a taula i presenteu-la amb uns brins de farigola fresca.

Comentari nutricional de la recepta
Es tracta d’un plat ric en proteïnes i àcids grassos saludables que conté el peix blau.
També és ric en provitamina A, molt important per la pell, la vista i les mucoses i en
fibra, nutrients fonamental per una correcta absorció dels greixos i per millorar el
trànsit intestinal.
Una recepta molt adequada com a segon plat. S’hauria d’acompanyar amb un primer
plat ric en glúcids (pasta, patata, arròs...).
Les verdures que acompanyen el peix es poden canviar en funció de la temporada i el
què tingueu a la nevera.



Kcal
glúcids (g)
Proteïnes (g)
Greix (g)
Fibra (g)
Salmó a la papillota
468,13
3,97
42,05
31,56
2,21

dijous, 9 d’agost del 2012

Frases fetes

Mentre estudiava el Màster de Gastronomia i Comunicació vaig decidir aprofundir amb el coneixement i estudi d'un dels meus cereals preferits, l'arròs. Vaig centrar-me amb l'arròs de Pals, per la seva gran qualitat i opcions culinàries a més de tenir-lo al costat de casa.
Aquests dies els camps comencen a fer molt goig, estan canviant el seu color verd intents per un groc verdós que en poques setmanes ja serà daurat i es podrà segar i assecar. Un cop sec l'envasaran i arribarà a les nostres cases per cuinar-ne infinitat de receptes.


És temps de vacances per la majoria de lectors i avui el post és un petit divertiment, una inspiració després de menjar-me un arròs a la cassola (amb conill i calamars) de nota molt alta.

Vull compartir amb vosaltres dites populars on la protagonista és aquesta gramínia:

- L'arròs fa el ventre gros i el pit estret.

- Molt d'arròs fa mal al cos.

- Arròs, peix i pebrot, volen vi ben fort.

- L'arròs i el gaspatxo volen foc de borratxo.

- Arròs i bugada, foc a la brasa.

- Marieta, puja'm al dit gros que et donaré arròs.

dijous, 2 d’agost del 2012

Préssecs amb menta

Sóc del parer de facilitar les tasques quotidianes i gaudir amb la màxima senzillesa possible del que anem fent. Aquesta màxima l'aplico també a la cuina de cada dia, la que toca fer amb poc temps i que caldria gaudir com un àpat de diumenge.

Avui a l'hora de dinar a casa hem fet unes postres d'estiu saludables, refrescants, coloristes i delicioses. Es tracta dels préssecs amb menta.

A l'escenari hi pugen dos actors protagonistes: préssecs de vinya Prunus persica i fulles de menta Mentha piperita i una actriu secundària, la llimona Citrus limonum.


Per a preparar-ho només cal rentar i pelar els préssecs, tallar-los en trossos petits i posar-los en un bol. D'altra banda talleu les fulles de menta en juliana petita i les afegiu al bol. Per acabar i, evitar que s'ennegreixi, poseu-hi unes gotes de suc de llimona per damunt. Deixeu-ho reposar entre 2 i 3 hores a la nevera i ja us ho podeu menjar.