dimecres, 26 d’octubre del 2011

Què posem a la carmanyola?

El mes passat vaig realitzar el curs d’àpats de carmanyola al centre cívic de Breda. Aproximadament una trentena d’assistents, joves i grans, van poder aprendre secrets d’una alimentació adequada i una cuina saludable.
És evident que la població ha canviat d’estil de vida i el ritme de treball, això ha comportat a canviar d’hàbits de consum i directament el tipus d’alimentació. Avui es consumeixen menys vegetals, més productes refinats i precuinats, menys peix, aliments més greixosos... que 30 anys enrera. Alhora ha augmentat la informació als mitjans sobre temes d’alimentació i a vegades això crea més dubtes que solucions.
En definitiva, tenim un garbuix de coneixements que amb cursos com el que vam realitzar al centre cívic de Breda es poden anar desembolicant.

El curs va constar de dues sessions intenses, amb una petita part de teoria i una part pràctica, l’aula va quedar empapada amb olors i sabors especials. Vam resoldre enigmes quotidians del que omple els nostres plats cada dia.


Per a tots aquells que vulguin repetir amb una demostració de cuina saludable, o bé conèixer els meus secrets per primera vegada, podeu venir als següents cursos d’Entrepans saludables i Menús cromàtics... Seran el mes de novembre.
Seguirem informant!

6 comentaris:

  1. Doncs ja diràs on fas els pròxims cursets jeje!!!

    Tens raó, ara mengem molts més preparats i precuinats...Jo vaig sovint al Nostrum de fet...Aui en dia anem més estressats, i el ritme de la ciutat no sé perquè, no permet estar-te cada dia 1h a la cuina preparant-te un dinar per a tu mateix, de fet fa més mandra cuinar per un sol, per això tendim a el menjar ràpid, de microones o de bullir i llestos. A més també la carn s'ha encarit, i el peix ja ni somiar-ho...

    ResponElimina
  2. I els que no podem anar tenim dret a sol.licitar una descripció literal molt més amplia i contextuada de tots aquests sabors i olors especials que ens parles? ;-)
    Petons.
    M'encantat el post tant com la paraula garbuix o més.

    ResponElimina
  3. Bon dia Natàlia,
    Gracies per seguir el bloc i fer-nos les teves aprotacions.

    És més senzill del què sembla. Només cal una mica de planificació les primeres vegades i després tot vindrà rodat.
    Tens temps per dutxar-te cada dia? Tens temps per conectar-te a llegir els correus electrònics diàriament? Doncs l'alimentació és un acte imprescindible per la vida i la bona nutrició resulta clau per sentir-se be i tenir una bona salut. Hem de trobar una estona per cuidar-nos, fer exercici i sobretot menjar com cal.
    L'afany d'aquest bloc també és anar-vos ensenyant mica en mica algun truc per fer-ho fàcil.

    Potsern o cal passar-se moltes hores cada dia a la cuina, es pot cuinar amb antel·lació. Si tens temps el cap de setmana per exemple!

    ResponElimina
  4. Gràcies Bigmouth,
    Anirem desvetllant secrets, a poc a poc. No voldria que quedessiu empatxats ;-)

    1 abraçada!

    ResponElimina
  5. La nostra companya http://cuinescuina.blogspot.com/ ens diu:
    M'hagués encantat assistir, però Breda no em queda al costat de casa. Hauries de pensar en fer cursos els caps de setmana. Salut i carmanyolA!


    Gràcies Marga!

    ResponElimina