Seguint les vostres demandes avui el post és una recepta. És una de les receptes del curs d'àpats de carmanyola. Amb ingredients d'aquí i d'allà resulta una recepta completa i equilibrada.
Ingredients per a 2 persones
150 g arròs llarg (en cru)
1 ceba grossa
2 Cullerades de curri en pols (picant, o no)
1 Poma de l'Empordà
2 peces de llom de lluç
100 ml Llet semidesnatada
Sal
Oli d'oliva
Preparació
1. Bulliu l’arròs entre 17 i 18 minuts, escórreu-l’ho i afegiu-hi una cullerada d'oli. Reserveu-lo.
2. Peleu i talleu la ceba i la poma a trossos petits.
3. Cuineu la ceba tapada al microones 6 minuts amb una cullerada d'oli. Passat aquest temps afegiu-hi la poma també a trossos i programeu 3 minuts més a màxima potència.
4. Barregeu la ceba i poma cuites amb la llet i el curry. Rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
5. En una paella poseu 1 cullerada d'oli i daureu els lloms prèviament descongelats. Un cop daurats afegiu-hi la barreja de la poma, ceba, llet i curry.
6. Passats uns minuts, quan veieu que es redueix una mica traieu-ho del foc i deixeu que es refredi.
7. Per servir-ho només cal que poseu el peix amb la seva salsa i l’arròs a la carmanyola.
8. Escalfeu-ho una mica i ja us ho podeu menjar.
Valoració i comentaris nutricionals
Energia Kcal
|
Glúcids
|
Proteïnes
|
Lípids
|
Fibra
|
Sodi
| |
Ració
|
431,50
|
63,1 g
|
26,8 g
|
8 g
|
2,4 g
|
112,4 mg
|
Es tracta d'una recepta ideal per a l'hora de dinar i apte per a tota la família, ens aporta glúcids d'absorció lenta i ràpida per tenir energia durant la tarda. El lluç és una bona font de proteïnes de fàcil digestió i sense gaire greix.
Recomanem substituir el curri per herbes aromàtiques més suaus (farigola, anet, comí) en cas de patir algun tipus de disfunció estomacal o intestinal.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada