dissabte, 5 de novembre de 2011

Llom de lluç amb arròs al curri


Seguint les vostres demandes avui el post és una recepta. És una de les receptes del curs d'àpats de carmanyola. Amb ingredients d'aquí i d'allà resulta una recepta completa i equilibrada.

Ingredients per a 2 persones


150 g arròs llarg (en cru)
1 ceba grossa
2 Cullerades de curri en pols (picant, o no)
1 Poma de l'Empordà
2 peces de llom de lluç
100 ml Llet semidesnatada
Sal
Oli d'oliva

Preparació

1. Bulliu l’arròs entre 17 i 18 minuts, escórreu-l’ho i afegiu-hi una cullerada d'oli. Reserveu-lo.
2. Peleu i talleu la ceba i la poma a trossos petits.
3. Cuineu la ceba tapada al microones 6 minuts amb una cullerada d'oli. Passat aquest temps afegiu-hi la poma també a trossos i programeu 3 minuts més a màxima potència.
4. Barregeu la ceba i poma cuites amb la llet i el curry. Rectifiqueu-ho de sal i  reserveu-ho.
5. En una paella poseu 1 cullerada d'oli i daureu els lloms prèviament descongelats. Un cop daurats afegiu-hi la barreja de la poma, ceba, llet i curry.
6. Passats uns minuts, quan veieu que es redueix una mica traieu-ho del foc i deixeu que es refredi.
7. Per servir-ho només cal que poseu el peix amb la seva salsa i l’arròs a la carmanyola.
8. Escalfeu-ho una mica i ja us ho podeu menjar.

Valoració i comentaris nutricionals



Energia Kcal
Glúcids
Proteïnes
Lípids
Fibra
Sodi
Ració
431,50
63,1 g
26,8 g
8 g
2,4 g
112,4 mg

Es tracta d'una recepta ideal per a l'hora de dinar i apte per a tota la família, ens aporta glúcids d'absorció lenta i ràpida per tenir energia durant la tarda. El lluç és una bona font de proteïnes de fàcil digestió i sense gaire greix. 
Recomanem substituir el curri per herbes aromàtiques més suaus (farigola, anet, comí) en cas de patir algun tipus de disfunció estomacal o intestinal.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada