divendres, 18 de novembre del 2011

Va de vins de l'Empordà


Passejant per les vinyes de Cantallops. Manel i Clara.

Fa uns mesos, l’Agustí Encesa (expert en vins) em van posar en contacte amb el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa, el motiu és que en Lluís està escrivint una guia de vins de l’Empordà i em convidaven a col·laborar amb ells. La tasca va ser assistir a tasts i escriure les diferents notes dels vins que anàvem despullant.

Han estat uns quants mesos de trobades en diferents establiments (La Fundició de Girona, Vins i Licors Grau a Palafrugell...) on diferents sommeliers altres especialistes en vins hem realitzat molts tastos a cegues. Som un país de bons vins, uns vins d’una relació qualitat-preu difícil d’equiparar, però en canvi sembla que els restauradors i els mateixos catalans no hi donin importància.

En Lluís Tolosa amb una bona trajectòria amb el món de la divulgació del vi sap que si no estimem nosaltres el que tenim, tampoc ho faran els de fora. Proposa doncs una guia d’Enoturisme de l'Empordà, que inclourà el nom i una referència dels diferents cellers que es poden visitar, més de 100 referències de vins de l'Empordà, restaurants que mimen els vins de l'Empordà (malauradament encara són pocs), hotels i altres visites culturals del vi.

Per aquells amants de la gastronomia, la natura, i el vi neòfits o experts us recomano que quan arribi a les nostres llibreries no perdeu passada i compreu la guia.

3 comentaris:

  1. Els vaig conèixer millor l'any passat, els vins de l'Empordà. I em van agradar molt...! Petonet!

    ResponElimina
  2. LA qüestió és tastar-los, i sempre enganxen! ;)

    ResponElimina
  3. Alguna recomanació ideal de vi empordanès que pugui ser adquirit en supermercats com BonPreu? :P

    ResponElimina